Bullet Journal, avagy a minimalista határidőnapló
2018. január 09. írta: Neszeszer

Bullet Journal, avagy a minimalista határidőnapló

 

A Bullet Journal  egy divatos, testre szabható határidőnapló.  Minden megtalálható benne, a naptár a teendők, a jegyzetek. Nincs másra szükségünk, mint egy üres füzetre, és pár tollra. Úgy alakíthatjuk, ahogy nekünk tetszik

 dsc_0988.JPG

A Bullet Journal felépítése:

A naptárunk első oldala a tartalomjegyzék, ami folyamatosan bővül, ahogy haladunk vele.
Van egy éves naptár, ahol bejelölhetjük a célkitűzésünket, születésnapokat, névnapokat. Bármit, amit szeretnénk. Ezután havi tervező, esetleg a teendők listája, majd a napi tervező következik.
Vannak tematikus oldalak, ahova bármit felírhatunk. Megnézendő könyvek, filmek, tényleg akármit.

dsc_0975.JPG

Lépések:

  • Az első lap tetejére írjuk fel: “Tartalomjegyzék”, majd hagyjunk ki egy-két oldalt. 
  • Készítsük el az éves naptárat (ami kialakítástól függően több oldal is lehet), és máris jegyezzük be az év fontos eseményeit. Az éves naptár oldalait már számozzuk, majd a kezdő oldal számát írjuk fel a tartalomjegyzékbe. Innentől kezdve minden használatban lévő oldalt számozzunk be (vagy előre be is számozhatjuk az egész füzetet), és minden új címet (naptár/nap/jegyzet) jegyezzünk fel azonnal a tartalomjegyzékbe!
  • Készítsük el az aktuális havi naptárat és teendőlistát, majd írjuk be az e havi eseményeket és feladatokat a megfelelő napokhoz, a megfelelő oldalra. A havi naptárat is tüntessük fel a tartalomjegyzékben!
  • Végül pedig a következő üres lapra írjuk fel a mai dátumot, alá pedig a mai teendőinket, gondolatainkat! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://beautyneszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7413561275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása